Monday, October 13, 2008

Tony Allen in Athens


On 22 of November Tony Allen will perform his show on Fuzz club. Tony is a legendary drummer who were playing with Fela Kuti and in the 60's created a new music "Afrobeat" witch is a mix of jazz and africa rythyms.

---------------------------------------

ακολουθεί δημοσίευση από Mixtape.gr

Ο θρύλος του afrobeat Tony Allen στην Αθήνα .
Την πρώτη φορά που απολαύσαμε τον θρυλικό Tony Allen ήταν στο Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου στο πρώτο και αλησμόνητο είναι η αλήθεια, Synch Festival.
Στις 22 Νοεμβρίου ο νιγηριανός ντράμερ, συνθέτης και τραγουδοποιός επιστρέφει στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στο Fuzz Club, σε μία διοργάνωση της Show What, της νέας εταιρίας διοργανώσης συναυλιών που όπως έχουμε πει γεννήθηκε από την σύμπραξη της Sony-BMG και της Stefi.
Ό,τι και να πει κάποιος για τον Tony Allen είναι λίγο, όταν έχουμε να κάνουμε για τον άνθρωπο που εισήγαγε μαζί με τον Fela Kuti, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του '60, ένα νέο πάντρεμα jazz και παραδοσιακής αφρικανικής μουσικής, το οποίο έμεινε στην ιστορία ως afrobeat.
Πρόσφατα ήταν και μέλος του super group των The Good, The Bad & The Queen μαζί με τους Damon Arbarn, Paul Simonon και Simon Tong.
H πρώτη του εμφάνιση στο Synch με το συγκρότημά του μας άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. 'This is not funk, not rock, this is afrobeat' έλεγε τότε και αυτό θα περιμένουμε στο Fuzz.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!
Links:
www.africanmusiciansprofiles.com/tonyallen.htm www.myspace.com/tonyallenafrobeat

No comments: