Monday, September 24, 2007

Ιστορικό μνημείο το σπίτι του Coltrane στο Long Island - Coltrane’s Long Island Home Designated a Historical Place


Το σπίτι του τζαζ σαξοφωνίστα John Coltrane και της συζύγου του Alice Coltrane στους λόφους Dix, στο Long Island συμπεριλήφθηκε στον Εθνικό κατάλογο ιστορικών θέσεων της Νέας Υόρκης.
Το σπίτι ήταν η κατοικία της οικογένειας του Coltrane από το 1964 έως το 1973. O Coltrane απεβίωσε το 1967. H Alice η οποία παντρεύτηκε τον Coltrane τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, ήταν μία σεβαστή τζαζ μουσικός και συνθέτρια πέθανε τον Ιανουάριο αυτού του χρόνου.
Ο ιστορικός Robert C. Hughes της πόλης Huntington της Νέας Υόρκης σε ένα δελτίο τύπου δήλωσε: Είναι ασυνήθιστο για ένα σπίτι στα μέσα της δεκαετίας του 50’ να λαμβάνει ιστορικούς προσδιορισμούς ορόσημων. Αυτό βεβαιώνει τη σημασία αυτής της περιοχής ως θέση στην οποία η μουσική του Coltrane προσέκρουσε πάρα πολύ στον κόσμο της μουσικής.

Η επίτευξη αυτών των προσδιορισμών είναι ένα βήμα για την πλήρη συντήρηση του σπιτιού όπως έχει προγραμματιστεί για μελλοντική μετατροπή σε ένα μουσείο και ένα αρχείο του σημαντικού υλικού τζαζ και μουσικής, και εκπαιδευτικό κέντρο όπως προβλέπεται από την οικογένεια Coltrane και τους συμμετέχοντες του σπιτιού Coltrane, μια οργάνωση μη κερδοσκοπική.

Σύμφωνα με τον Ravi Coltrane, υιό του John και της Alice Coltrane, ο οποίος έζησε στο σπίτι σαν παιδί, «Ήταν το όραμα της μαμάς μου Alice να βοηθήσει να χρησιμοποιηθεί αυτό το σπίτι για να παρέχει την έμπνευση για τη μουσική ως απίστευτα θετική δύναμη, και να ερευνήσει τις χαρές της δημιουργίας μουσικής για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς εκείνο το όραμα.

Ο ιστορικός λόφων Dix, Steve Fulgoni ανακάλυψε ότι το σπίτι είχε πουληθεί σε ένα υπεύθυνο για την ανάπτυξη, ο οποίος σκόπευε να καθαρίσει το έδαφος για να χτίσει ένα σπίτι πολυτελείας. Ο Fulgoni για πολλά χρόνια οπαδός του Coltrane, έφερε την κατάσταση στην προσοχή της πόλης Huntington και πέτυχε να τους πείσει για την ιστορική σημασία του σπιτιού. Το 2005, με την υποστήριξη των μουσικών και των aficionados τζαζ σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Carlos Santana και του Herbie Hancock, η πόλη συμφώνησε να αγοράσει την περιοχή.

No comments: